Drenaj si izolatie cu granula de argila expandata

iMaterial
Cod Produs: C1633 Ai nevoie de ajutor? +4 0744795795
  • Descriere
  • Video (3)
  • Review-uri (0)
Combinație de funcții
În multe soluții, utilizarea Leca® KERAMZYT oferă mai mult de un beneficiu, motiv pentru care îl considerăm nu numai versatil, ci și un material izolator unic.



Leca® KERAMZYT - exemple de aplicații


Izolarea termică a podelei pe sol - un strat de argilă expandată, pe lângă funcția sa de izolare de bază, este și o fundație durabilă pentru podea, care, dacă este necesar, poate fi și un element de drenaj.
Izolarea termică a pereților fundației - un beneficiu suplimentar este funcția de drenaj.








Izolarea termică a tavanului - argila expandată va servi și la modelarea pantei.
Izolarea fonică a plafoanelor - în același timp, un tavan deviat sau neuniform poate fi nivelat.
Izolarea termică a solurilor exudative combinată cu drenaj.






Izolarea termică a conductelor în pământ, în zona de îngheț.
Acoperișuri verzi - funcția principală a argilei expandate aici este reținerea și drenajul și adăugarea la substratul horticol, de data aceasta valoarea adăugată a utilizării agregatului ușor este de a crește izolația termică.





Relief sau umplere a structurii - în funcție de tipul și scopul elementului, aceasta poate fi și pe lângă izolarea termică și fonică.

Ce este drenajul?
În cei mai simpli termeni, drenajul poate fi definit ca un sistem de colectare și drenare a apei din pământ. Se poate aplica atât la drenajul clădirii în sine, cât și la întreaga zonă înconjurătoare. Face parte din protecția clădirii împotriva umezelii. În special, pereții fundației, subsol și parter, precum și podele la sol. Se folosește cel mai des atunci când impermeabilizarea singură poate fi insuficientă.




Când este nevoie de drenaj?
Cel mai scurt răspuns este - când apa poate amenința direct pereții fundației, subsolul sau podeaua de pe sol. Acest lucru se întâmplă în zonele în care există un nivel ridicat al apei subterane, care periodic poate crește din cauza topirii zăpezii și a precipitațiilor prelungite. Aceste riscuri sunt facilitate de prezența unor soluri impermeabile sau semipermeabile (de exemplu, argilă, nămol) la locul clădirii.
Cu toate acestea, răspunsul final la întrebarea dacă este nevoie de drenaj va fi oferit de studii geotehnice , care vor determina tipul de subsol și nivelul maxim al apei subterane. Caracteristicile hidrogeologice ale sitului obținute în urma sondajului, completate, dacă este posibil, cu date de arhivă, permit proiectarea corectă a drenajului.





Nevoia de drenaj se aplică în principal clădirilor de subsol construite în condiții dificile de sol și apă și clădirilor situate pe versanții unui deal. De asemenea, se întâmplă ca o schimbare a condițiilor apei să ridice nivelul apei subterane, care începe să amenințe instalațiile existente, anterior uscate.
Rețineți că împrejurimile clădirii trebuie să asigure scurgerea sau infiltrarea apei de drenaj. Dacă nu există unde să îndepărtați excesul de apă, doar efectuarea unei scurgeri nu va ajuta.

Construcția și exploatarea canalizării


Elementul de bază al drenajului este un strat filtrant din agregat grosier. Sarcina sa este de a asigura curgerea liberă a apelor subterane și pluviale către sistemul de conducte de drenaj , și mai departe către receptor, cum ar fi un șanț de drenaj, puț de absorbție, sistem de infiltrație, iaz sau , în ultimă instanță, către sistemul de canalizare . Drenajul trebuie așezat cu o pantă adecvată (aproximativ 0,5%), astfel încât să se asigure scurgerea liberă a apei în direcția ieșirii planificate.
Drenajul proiectat și construit corect coboară pânza freatică la nivelul locației conductelor de drenaj și drenează eficient apa din mediul clădirii, asigurând protecția acesteia de umiditate. În același timp, trebuie amintit că, în ciuda implementării drenajului, este necesară impermeabilizarea adecvată a pereților subsolului.

Notă: Nu amplasați conducte de drenaj sub nivelul fundației clădirii (excepția este așa-numitul drenaj offset - la 2-3 m distanță de clădire).

Stratul de filtrare


Un material excelent pentru realizarea unui strat filtrant este Leca® KERAMZYT building L. Acesta este un agregat ceramic ușor, cu o dimensiune a granulelor de 10-20 mm, care se caracterizează printr-un coeficient de filtrare ridicat, adică o viteză de curgere de 3,33 cm/ s (k = 3,33‧10-2 m/s).
Un avantaj suplimentar al argilei expandate este izolarea sa termică ridicată , care permite combinarea funcției de drenaj cu izolarea termică. În același timp, este un material ușor, de peste 6 ori mai ușor decât pietrișul, ceea ce ușurează munca în sine și transportul.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!