SOLBET - Un brand cu renume european
Cunoașterea produselor SOLBET a trecut granițele Poloniei. În fiecare an, peste 2 milioane de metri cubi de produse SOLBET de cea mai înaltă calitate sunt livrate pe piețele europene. Produsele SOLBET sunt cunoscute pe tot continentul, de ex. în Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Lituania, Letonia, Ucraina și Croația. Datorită calității înalte, produsele SOLBET concurează cu îndrăzneală cu produsele renumitelor fabrici europene.
GAMA DE PRODUSE
Blocuri SOLBET IDEALE
Datorita celei mai ridicate izolatii termice, blocurile SOLBET Ideal sunt cel mai des folosite in constructia peretilor cu un singur strat. Sunt disponibile într-o singură clasă de densitate și lățime. Aceste blocuri au suprafețe laterale profilate pentru limbi și caneluri și mânere de asamblare pentru a facilita transferul de material.

» Dimensiuni: inaltime 24 cm, lungime 59 cm, latime 42 cm
» Clase de densitate: 350
» Profilare: tip PWU (lambe, caneluri, cu console de montare)
Blocuri SOLBET OPTIMALE
Blocuri destinate ridicării pereților sandwich și despărțitori. Sunt disponibile în diferite lățimi și clase de densitate. Ele diferă și prin profilarea suprafețelor laterale, ceea ce afectează tehnica de realizare a pereților.

» Dimensiuni: inaltime 24 cm, lungime 59 cm, latime: 10, 12, 18, 24, 30, 36 cm »
Clase de densitate: 500, 600, 700
» Profilare: tip PW (se aplică doar blocurilor de 18 cm). tip WU (caneluri cu console de montare), tip NU (netede cu console de montare) sau Z (încuietori) și N (netede)
BLOCURI SOLBET OPTIMALE PLUS
Blocuri destinate ridicării pereților stratificati. Sunt disponibile în diferite lățimi și clase de densitate.
» Dimensiuni: inaltime 24 cm, lungime 59 cm, latime: 24, 30, 36 cm »
Clase de densitate: 500, 600
» Profilare: tip PWU (lambe, caneluri, cu console de montare)

Blocurile din beton aerat celular sau BCA sunt un material care se potrivește perfect ideii de dezvoltare durabilă în industria construcțiilor. Utilizarea materiilor prime, care sunt la îndemână, greutate redusă, ușurință de prelucrare, consum redus de energie în timpul producției și construcție ușoară, precum și posibilitatea de a construi clădiri eficiente din punct de vedere energetic fac ca acest material să fie durabil din punct de vedere ecologic. Toate elementele AAC produse de SOLBET respectă standardul european EN 771-4: Specificații pentru unități de zidărie – Partea 4: blocuri de beton. De asemenea, sunt testate în mod regulat de Universitatea Tehnică din Cottbus și MPA KIWA din Berlin.
Date sintetice
Valori ale coeficientul de transfer termic λ = 0,08 W/m*K.
Clasa de reactie la foc A1
Rezistenta la comopresiune 2,75 - 4,7 N/mm2
Necesarul de caramizi / metru patrat 6,8 caramizi.
BCA DIN MATERIALE PRIME NATURALE
Betonul aerat autoclavat BCA, este produs din materii prime: nisip, apă, ciment, var, adică componente care se află în mediul nostru imediat. Acest lucru face ca acest material să fie 100% organic și ușor de utilizat.
MATERIAL UNIFORM CU PROPRIETATI EXCELENTE TERMOIZOLARE
Structura poroasă a materialului înseamnă că betonul aerat este un foarte bun izolator termic – aerul conținut în milioanele de pori este un izolator excelent. 1 m3 de materie primă este suficient pentru a produce 5 m3 de AAC. Porozitatea de 80% îl clasifică drept unul dintre cele mai calde materiale de construcție.
BCA este un material omogen. Aceasta înseamnă că toți parametrii materialului (de exemplu, izolație termică, acustică, rezistență la compresiune) sunt aceiași, indiferent de direcție. Unitățile de zidărie AAC sunt blocuri (dar nu unități Holliw). Acest lucru face ca materialul să fie previzibil din punct de vedere tehnic, ceea ce este important pentru funcționarea pereților în structura clădirii
Rezistența la compresiune - acesta este unul dintre parametrii de bază adoptați în proiectarea pereților. Datorită acestui fapt, proiectantul este capabil să evalueze posibilitatea utilizării materialului, atunci când specifică nivelul de încărcare într-o situație specifică de proiectare.
Domeniul de aplicare al rezistenței la compresiune a AAC permite realizarea în siguranță a structurilor de pereți portanti și neportanți în toate tipurile de clădiri cu construcție și utilizare diferită (de asemenea, clădiri cu mai multe etaje). Elementele de zidărie din beton celular autoclavat sunt produse și introduse pe piață și utilizate pe baza standardului european armonizat EN 771-4: 2011 „Specificații pentru unități de zidărie. Partea 4: Unități de zidărie din beton celular autoclavat”.
Izolație termică
Utilizarea BAC, care are parametrii de izolare termică foarte buni, este o soluție și o metodă foarte bună pentru construirea de clădiri eficiente din punct de vedere energetic. Parametrul care descrie materialul este coeficientul de conductivitate termică λ. Aceasta este cantitatea de căldură care, în condiții specificate, curge prin 1 m2 din suprafața stratului uniform de material gros de 1 m atunci când diferența de temperatură dintre ambele suprafețe ale stratului este egală cu 1 K. Cu cât valoarea coeficientului este mai mică, cu atât proprietăți de izolare mai bune pe care le are materialul.
Un alt parametru care caracterizează partiția din punct de vedere al izolației termice este coeficientul de transfer termic U. Acesta determină cantitatea de flux constant de căldură care curge prin 1 m2 din suprafața despărțitorului care separă doi centre la o diferență de temperatură de 1 K a ambelor centre. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât partiția izolează mai bine căldura. În concluzie: cu cât valoarea lambda și a coeficientului U sunt mai mici, cu atât mai bine.
Toate produsele companiei au o conductivitate termică excelentă. Următorul tabel arată rezultatele.
Rezistenta la foc
BAC este incombustibil și se încadrează în euroclasa de reacție la foc A1. În timpul incendiului, nu emite substanțe nocive sau otrăvitoare. Blocurile BCA nu iau parte la un posibil incendiiu. Rezistența lor ridicată la temperaturi ridicate este evidențiată de faptul că BCA este utilizat în camere în care se efectuează teste la foc ale altor materiale de construcție.
Izolație fonică
Rezistența acustică a materialelor este asociată cu greutatea. Cu cât materialul de construcție este mai greu, cu atât mai bine izolează și atenuează sunetul. În cazul pereților din BCA, se dovedește că structura poroasă a BCA conferă acestui material un bonus de 2-3 decibeli față de rezistența acustică, sporind rezistența acustică a pereților despărțitori ai clădirii în comparație cu materialele de aceeași greutate.
Pereții BCA au fost testați la Departamentul de acustică al Institutului de Cercetare a Construcțiilor. Pe baza testelor de laborator și a indicatorilor obținuți de rezistență acustică ajustați cu 2 dB, au fost specificate valorile de proiectare ale indicatorilor de rezistență acustică RA1R și RA2R
Preturile mentionata sunt in varianta de facturare externa cu TVA 0 intracomunitar si fara transpport inclus.
DECLARATIA DE PERFORMANTA
CERTIFICAT CONFORMITATE GAMA IDEAL
SOLBET CERTIFICAT IGIENA PRODUSE