În cazul termoizolației interioare, întrucât materialul izolator se află pe partea interioară a peretelui, spațiul atinge temperatura dorită foarte repede de când sistemul de încălzire/răcire începe să funcționeze. Totuși, din același motiv, după ce se oprește, zona își va pierde nivelul de temperatură mult mai repede, deoarece nu profităm de capacitatea termică a carcasei (capacitatea de a radia căldura în spațiul interior pe care a absorbit-o prin radiație) .
Este de obicei preferat pentru clădiri cu utilizare necontinuă, cum ar fi birouri, magazine comerciale, reședințe de vacanță, servicii publice, școli, săli de evenimente, teatre, cinematografe etc. unde prioritatea principală este atingerea nivelului de temperatură dorit fără a fi nevoie să-l menținem pentru perioade lungi de timp după oprirea sistemelor de încălzire/răcire.
Aceste valori corespund grosimii totale a panoului compozit (12,5 mm gips carton plus panoul XPS/Graphite EPS care este de 30/40/50/60/70/80 mm).
Este o aplicare mai usoara, mai eficienta din punct de vedere al costurilor si mai rapida intrucat nu sunt necesare schele, spre deosebire de cazul termoizolatiei exterioare si nici a vreunui strat de baza din fibra de sticla sau orice fel de acoperire speciala; doar chit gips-carton și vopsește-l.
Uneori este singura soluție posibilă pentru clădirile vechi sau protejate la care fațada nu trebuie modificată estetic.