Sistemul de plăci goale Abiax
Este o soluție ușoară de pardoseală ranforsată, produsă din materiale plastice reciclate, care permite trecerea cu ușurință a pardoselilor cu deschidere mare fără grinzi, creează un spațiu în podea și oferă economii de până la 25% din beton și fier în costurile de construcție. .
Plăcile goale armate ușoare sunt proiectate să rămână în beton și să formeze straturi deasupra și dedesubtul plăcilor goale. Datorită acestei abordări inovatoare, se creează o structură de zăbrele sau grilă verticală, care este închisă în partea de sus și de jos de o placă plată, creată printr-un singur proces de turnare a betonului. Această metodă are ca rezultat o reducere semnificativă a cantității de beton și oțel utilizat, făcându-l o opțiune economică și ecologică pentru construcție.
Sistemul ușor de plăci goale armate este soluția perfectă pentru crearea plăcilor cu deschidere mare sau plăcilor care pot suporta sarcini mari fără utilizarea grinzilor. Datorită designului său ușor și structurii modulare, poate fi aplicat rapid și ușor. Această structură oferă designerilor libertate arhitecturală completă, permițându-le să modifice parametrii statici și geometrici după cum doresc.
Avantajele plăcilor goale armate ușoare
1. Datorita capacitatii sale de a sustine structuri usoare, reduce sarcina asupra sistemului de transport.
2. Reduce costurile de construcție cu până la 25% prin reducerea nevoii de beton.
3. Reduce costurile folosind mai puțin fier.
4. Economisește timp datorită caracteristicii sale de instalare mai rapide și mai ușoare.
5. Scalabilitatea sistemului permite adaptarea acestuia pentru proiecte de diferite dimensiuni.
6. Funcționează mai bine pentru izolarea fonică și termică.
7. Are proprietăți precum rezistența la foc, rezistența la influențele mediului și rezistența la umiditate.
8. Dăunează mai puțin mediului prin reducerea cantității de XPS și EPS.
9. Se comporta mai bine la hidroizolatie.
10. Oferă o reducere a înălțimii clădirii.
11. Este potrivit și economic pentru deschideri mai largi.
12. Este o alegere potrivită pentru stâlpi și fundații mai subțiri.
13. Oferă durabilitate ridicată.
14. Deoarece este mai ușor decât sistemele de pardoseală din beton, oferă aceeași rezistență cu o utilizare mai mică a materialului în structurile din beton armat.
15. Oferă libertate de proiectare arhitecturală și flexibilitate.
16. Reduce greutatea structurilor din beton armat și le face mai sigure împotriva cutremurelor.
17. Oferă o izolare fonică excelentă.
18. Oferă economie de spațiu în șantier, deoarece poate fi împletit.
Modalitati de instalare
1. Montarea cofrajului plăcilor goale armate ușoare: În primul rând, placa în care va fi turnat betonul este pregătită și sunt așezate suporturile acesteia. Suprafața plăcii este acoperită cu podele din lemn și pregătită pentru turnarea betonului. Barele inferioare din beton armat sunt așezate în două direcții verticale conform proiectării, iar cușca este pregătită pentru betonul superior armat.
2. Placă goală: Pentru plăcile goale, lățimea grinzii este dispusă în conformitate cu dimensiunile determinate în proiectul static. Datorită picioarelor conice de sub placă, plăcile goale sunt ridicate de la suprafață și se formează pardoseala. Dacă sunt folosite elemente duble sau triple, aceste elemente sunt asamblate mai întâi.
3. Dispunerea beton armat: Impreuna cu barele superioare se finalizeaza pozitionarea betonului armat conform proiectarii, inclusiv a armaturilor de debitare si stantare.
4. Turnarea betonului: Pentru a preveni plutirea suprafețelor plăcilor, turnarea se realizează în două etape. În primul rând, se toarnă un strat inițial de înălțime conică a piciorului. Acest strat continuă să se toarne până când betonul se întărește și devine semi-fluid.
5. Continuarea turnării: După ce turnarea betonului a fost corect ajustată, turnarea este reluată pentru a închide complet placa goală. Turnarea este apoi aplatizată într-o manieră convenţională.
1. Ce este sistemul de pardoseală din beton armat ușor?
Placa goală este un sistem de pardoseală din polipropilenă reciclată folosit pentru a crea podele și fundații bidirecționale din beton armat ușor.
2. Din ce material este fabricat sistemul de pardoseli?
Este fabricat din polipropilenă reciclată.
3. Pentru ce tipuri de structuri este potrivit sistemul Slab Floor?
Poate fi folosit pentru a face plăci cu deschidere mare și plăci cu capacitate portantă mare. Poate fi folosit pe fundații de plută și podele din beton armat în proiecte de construcții.
4. Care sunt avantajele sistemului de pardoseală din plăci?
Avantajele includ instalarea rapidă și ușoară, greutatea redusă, utilizarea redusă a materialelor de construcție, economia, economisirea energiei, respectarea mediului și reducerea utilizării betonului și oțelului. Iluminează clădirea.
5. Sistemul de pardoseală din plăci este permanent?
Da, este permanent. Cofrajul se instalează înainte de turnarea betonului și după turnarea betonului rămâne complet în interiorul plăcii și nu este vizibil.
6. Sistemul Slab Floor reduce utilizarea betonului?
Da, utilizarea reduce utilizarea materialelor de construcție prin reducerea utilizării betonului și a oțelului.
7. Care sunt dimensiunile sistemului de pardoseală din plăci?
Este un sistem modular și dimensiunile acestuia pot fi ajustate în funcție de nevoile de utilizare. Există diferite înălțimi de 10 cm, 13 cm, 16 cm, 20 cm.
8. Cum este proiectat sistemul de pardoseală, cum se face calculul static al acestuia?
Calculele statice pot fi făcute folosind software-ul de proiectare 3D.
9. Care sunt avantajele sistemului de pardoseală din plăci?
Cofrajul are multe avantaje, cum ar fi faptul că este ușor, durabil, modular, economic și ecologic. În plus, aria sa de utilizare este destul de largă ca sistem de pardoseală care mărește eficiența structurală.
10. Este dificil de utilizat sistemul de pardoseală?
Nu, sistemul Slab Floor este foarte ușor de utilizat. Poate fi transportat și amplasat cu ușurință de către muncitori deoarece este ușor și modular. De asemenea, este ușor de transportat și ușor de configurat.
11. Pentru ce tipuri de structuri poate fi utilizat sistemul de pardoseală?
Poate fi folosit pentru podele cu deschidere mare, plute, grinzi și alte componente structurale. În plus, poate fi folosit în multe structuri de la vile decomandate până la apartamente înalte.
12. Ce avantaje are Slab Flooring System față de alte sisteme de pardoseli?
Cofrajul este mai ușor, mai economic și mai ecologic decât alte sisteme de pardoseală. În plus, natura modulară a cofrajului oferă flexibilitate de proiectare, oferind mai multă libertate arhitecților.
13. Care este impactul asupra mediului al sistemului de pardoseală?
Cofrajele sunt realizate din plastic reciclat, reducând astfel consumul de resurse derivate din petrol, spre deosebire de alte materiale pentru sistemele de pardoseli. În plus, proiectarea crește eficiența structurală, reducând utilizarea betonului și a oțelului.
14. Ce tipuri de structuri pot fi construite folosind sistemul Slab Floor?
Cu ajutorul cofrajului se pot construi diverse tipuri de structuri, de exemplu clădiri rezidențiale, clădiri comerciale, unități industriale, școli, spitale și multe altele.
15. Ce fel de economii oferă sistemul Slab Floor în proiectele de construcție?
Reduce costurile prin reducerea utilizării betonului și oțelului în proiectele de construcții. În plus, structura ușoară și modulară a plăcii de plăci reduce, de asemenea, costurile cu forța de muncă.
16. Ce fel de inovație oferă Slab Floor System în proiectele de construcție?
Prin utilizarea unui sistem de plăci, crește eficiența structurală și oferă arhitecților o mai mare libertate de proiectare
Dimensiunea de ambalare si criterii de eficienta
Este mult mai ușor în comparație cu materialele de umplutură tradiționale, cum ar fi pietrișul și pământul sau polistirenul (EPS)
.
1 camion = 25 m3 de pământ sau pietriș
1 camion = 85 m3 EPS (polistiren)
1 camion = 22 m3 de beton celular
1 camion = transportă 1100 m3 de Dome Permanent Mold.
Necesită mai puțin depozitare la fața locului, deoarece matrițele pot fi stivuite.