Geosinteticele sunt produse în condiții de fabrică. În rezolvarea problemelor geotehnice întâlnite în proiectele, oferă numeroase avantaje precum economisirea spațiului, controlul calității materialelor, controlul calității producției, economii de costuri, superioritatea tehnică, scurtarea timpului de construcție, dezvoltarea materialelor, disponibilitatea materialelor și sensibilitatea mediului.
Geotextil
Geotextilul este definit ca un produs textil permeabil care este utilizat împreună cu un material legat de pământ, rocă, sol sau altă inginerie geotehnică ca parte a structurii sau sistemului. În ultimii ani, utilizarea sa este în creștere.
Practic, există două tipuri de structuri geotextile. Acestea sunt geotextile țesute și geotextile nețesute. În afară de acestea, există și geotextile speciale precum sudarea mecanică, termică și chimică.
Geotextilele au peste 100 de domenii speciale de aplicare; dar în general geotextilele sunt folosite cu următoarele șase funcții. Aceste functii,
A. Separarea
B. Filtrarea
C. Drenaj
D. Întărire
E. Protecție
F. Izolație (prin impregnarea cu bitum a straturilor de armare asfaltică)
Geodrenaj
Avand structura cu bule, este fabricat din polietilena de inalta densitate si are rezistenta ridicata la compresiune, rezistenta la radacinile plantelor si la substante chimice, placa de protectie pentru drenaj si izolatie subterana.
Ce este Geodrenajul?
Geodrainage este o placă de protecție izolatoare subterană. Geodrenajul are multe caracteristici. Putem enumera aceste caracteristici ca având o structură cu bule, fiind produse din polietilenă de înaltă densitate, fiind rezistente la rădăcinile plantelor și substanțe chimice și având în același timp rezistență mare la compresiune.
Geodrainele pe care le-am produs ca familia Geobera sunt foarte rezistente la substanțe chimice. Motivul pentru aceasta este că produsele sunt produse din materiale de înaltă calitate și durabile, cu cea mai recentă tehnologie. Compania noastra este printre companiile lider in domeniul geodrenajului. De la infiintare, compania noastra isi propune sa va ofere dumneavoastra, clientilor nostri, produse de cea mai inalta calitate in cel mai rapid mod posibil.
Geonet
Geonet este un produs de drenaj polimer tridimensional rezistent la presiune, produs pentru a crea o structură goală care permite evacuarea lichidelor și gazelor. Pentru a preveni ca materialele de umplutură cu granulație fină să provoace înfundarea canalelor de drenaj, filtrarea este asigurată prin utilizarea geotextilului sub sau peste material. Geotextilul este laminat pe suprafața unde se află materialul de umplutură cu granulație fină sau pe partea superioară unde se găsesc deșeurile în depozitele de gunoi. Cu ajutorul geotextilului, geonet câștigă caracteristica de filtru și separare.
Caracteristicile Geonet
Geonets, care sunt utilizate frecvent în fundațiile clădirilor, căi ferate, tuneluri de autostrăzi și drumuri, efectuează evacuarea apei nedorite rapid și în siguranță. Poate fi folosit pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru produse de drenaj. În plus, produsul are multe avantaje față de scurgerile din beton. Funcția lor cea mai importantă este aceea că sunt destul de ușoare. Din acest motiv, operațiunile de transport se desfășoară destul de ușor în comparație cu scurgerile din beton și montarea lor este mult mai ușoară. Geonets sunt frecvent utilizate în locul canalelor de drenaj din beton în industrie. Pentru că economisesc o sumă semnificativă de bani atât pe forță de muncă, cât și pe consumabile. Aceste inovații din industrie asigură reducerea semnificativă a costurilor.
Există multe zone în care georețele pot fi utilizate. Aceste domenii de aplicare ar putea fi enumerate după cum urmează:
În toate tipurile de zone cu aplicare de nisip de filtru pietriș,
Deșeuri solide și depozite de deșeuri solide periculoase,
În rezervoarele de baraj și trunchiuri,
În iazuri și bazine,
Autostrăzi și căi ferate,
În canalizarea clădirilor,
Drenuri perete de sprijin,
Reparatii de alunecari de teren,
Aplicații de armare a solului.
Scopuri de utilizare
Când vine vorba de domenii de aplicare, geonets pot fi folosite pentru o varietate de lucruri:
Pentru drenarea apei care se scurge de pe versanții stânci,
Sub terenurile de sport, în scopul drenării apei,
Pentru scurgerea apei pe podele sensibile la îngheț,
Pentru scurgerea apei sub fundațiile clădirii,
Pentru drenarea apei contaminate de sub autostrăzi,
În sistemele de sub-drenaj sub umpluturi de sol,
Capacele de scurgere sub taxe suplimentare.
Geogrid
Materialele de geogrilă sunt materiale care au proprietăți de rezistență ridicată și de curgere scăzută, având pe ele goluri pătrate sau dreptunghiulare. Deși geogrila este utilizată în aplicațiile de armare a solului datorită proprietăților sale materiale, a fost utilizată pe scară largă în pereții armați geosintetici în ultimii ani. Aplicația geogrid poate fi utilizată într-o mare varietate de locuri.
Definiția geogrilei
Geogrilele sunt un material geosintetic important. Pentru că se aplică un proces special. Materialul de umplere este așezat pe geogrilă. În acest fel, porii geogrilei sunt interconectați cu materialul utilizat. Materialul de umplere, care este prins în interiorul geogrilei, care are o structură foarte durabilă, creează un teren întărit. Geogrilele oferă atât soluții economice, cât și sănătoase în domeniul ingineriei civile. Din acest motiv, ele sunt numite și inginerie geotehnică atunci când sunt utilizate ca proiect de inginerie civilă.
În plus, geogrilele produse din diferite materii prime precum poliester, polipropilenă și polietilenă au coeficienți de frecare diferiți în funcție de materia primă din care sunt produse, iar astăzi, este folosită pe autostrăzi, căi ferate și multe proiecte.
Proprietăți și avantaje ale geogrilei
Geogrid este produsă de Geobera de mulți ani cu firele sale de poliester de înaltă rezistență. Este produsul combinării tehnologiei produsului cu un înalt grad de expertiză. Produsele sunt pregătite datorită tehnologiei avansate de țesut. După aceea, produsul este acoperit cu PVC pentru o prelucrare ușoară.
Principalele avantaje ale geogrilelor pot fi enumerate după cum urmează;
Oferă soluții de inginerie de lungă durată.
Este economic în comparație cu sistemele din beton armat.
Nu interferează cu creșterea plantelor.
Este prietenos cu mediul.
Are rezistență ridicată la uzură.
Este rezistent la efectele nocive ale razelor UV.
Geogrilele sunt ușor de fabricat și instalat. Este un material ușor, ușor de transportat și pliabil.
Aplicația este atât ușoară, cât și rapidă.
Geogrilele pot fi realizate din diferite tipuri de materii prime datorită proprietăților și flexibilității lor de producție.
Geocell
Geocell are o structură tridimensională și este un material care întărește solul și previne eroziunea. Geocelula pe care am produs-o ca Geobera este utilizată în general pentru a preveni alunecările de teren care pot apărea ca urmare a evenimentelor naturale.
Geocelulele produse de compania noastra sunt in general fabricate cu gauri. Există motive speciale pentru care este produs astfel. Unul dintre cele mai importante motive este că geocelulele perforate se scurg rapid, iar materialul de umplere este ușor comprimat. Geocelulele, care sunt produse cu cea mai mare grijă și atenție de către echipa noastră de experți și experiență, sunt aplicate cu tehnologie specială de sudare cu ultrasunete, iar celulele sunt trimise pe teren în benzi.
Geocell funcționează cu logica grilă de geocelule. Armarea solului a geogrilelor și armarea pereților de sprijin sunt realizate de geocelule. Dacă doriți să înțelegeți structura geocelulelor, vă puteți uita la un fagure. Prin umplerea celulelor acestui fagure se formează sisteme de umplere celulară cu geocelule.
În sistemul de umplere celulară, aceste umpluturi sunt umplute. Cu toate acestea, există un punct de remarcat aici. Dacă doriți să umpleți aceste celule, trebuie să determinați materialul de umplere în funcție de scopul utilizării și încărcarea suprafeței.
Aplicația geocelule a sistemului de umplere celulară produsă de Geobera oferă multe avantaje prețuților noștri clienți. Putem enumera aceste avantaje după cum urmează:
Multe materiale de umplutură sunt utilizate în timpul unei aplicări. Cu toate acestea, aceste materiale de umplutură sunt foarte dificile pentru dvs. financiar. Prin urmare, aplicarea sistemului de umplere celulară, care permite utilizarea materialelor de umplere naturale, va fi alegerea potrivită pentru dvs.
În metodele clasice de umplere, adâncimea de umplere este prea mare. Datorită sistemului de umplere celulară, acest dezavantaj se va transforma într-un avantaj. O reducere de peste 50% se realizează cu sistemul de umplere celulară Geobera.
Geocelulele au o structură de tip fagure tridimensional. Datorită acestei caracteristici, materialul de umplutură este bine comprimat, capacitatea de transport crește și sunt prevenite posibilele situații de prăbușire.
Geocompozitele
Geocompozitele apar ca materiale care oferă proprietăți de separare, drenaj și rezistență cu un singur produs. Acestea au fost dezvoltate pentru nevoile geogrid bidirecționale sau unidirecționale pentru a asigura egalitatea în aplicațiile de infrastructură.
După cum se poate înțelege din informațiile pe care le-am oferit mai sus; Geocompozitele combină mai multe geosinteze individuale. De asemenea, apare prin combinarea geosintezei cu alte materiale. Rezultatul este un produs de înaltă performanță care combină două sau mai multe funcții într-un singur produs.
După cum se știe; Geocompozitele constau în general din diverse combinații de materiale geosintetice. Geocompozitele formate în acest fel au zone de aplicare în multe domenii. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, în general, geocompozitele sunt oferite pentru utilizare luând în considerare următoarele patru funcții. Putem enumera aceste funcții după cum urmează;
Separare
Imputernicire
Filtrare
Drenaj
Cu toate acestea, geocompozitele pe care le producem ca Geobera;
În construcția sistemului de drenaj de fundație în proiectele aeroportuare,
În aplicațiile de construcție a liniilor noi de cale ferată,
În aplicațiile de construcție a căilor ferate de mare viteză,
În aplicații care trebuie făcute pe teren slab pe autostrăzi
În lucrările de umplere a proiectelor de autostrăzi,
În aplicațiile de piloți de pământ,
În zonele de depozitare a containerelor,
Este utilizat în fundațiile porturilor și structurilor industriale.
Argila geosintetică?
În timp ce produce argilă geosintetică, materialul natural de bentonită de sodiu este înconjurat de geotextile robuste. Aceste materiale rezultate creează permeabilitate. Astfel, se produce argila geosintetică. Datorită geotextilelor produse de Geobera, un gel impermeabil iese din momentul în care apa intră în contact cu bentonite, datorită geotextilelor auto-învelitoare. Când argila geosintetică intră în contact cu apa, se extinde de aproximativ 16-18 ori greutatea sa uscată și formează un strat impermeabil. Când apa este retrasă, argila geosintetică revine la starea inițială. Argila geosintetică pe care o producem ca Geobera poate continua acest proces ani de zile în acest fel, nu afectează nici una dintre proprietățile sale de impermeabilizare.
Acoperirile din argilă geosintetică au fost utilizate pentru prima dată într-un centru de colectare a deșeurilor solide. Acest produs constă dintr-un amestec de argilă bentonită între două geotextile.
Acoperiri cu argilă geosintetică; Ele sunt, de asemenea, numite „căptușeli de lut”, „captușeli de bentonită”, „covorașe de bentonită” și „căptușeli de argilă bentonită prefabricate”.
Acoperirile din argilă geosintetică sunt folosite ca barieră hidraulică împotriva apei și a altor materiale lichide. Ca barieră hidraulică, în locul straturilor de argilă comprimată pot fi utilizate acoperiri de argilă geosintetică.
Principalele avantaje ale acoperirilor cu argilă geosintetică sunt; grosime limitată, pentru a reduce diferitele așezări sub pământ sau pe materialul rezidual, amplasare ușoară și cost redus.
Aplicare de acoperire cu argilă geosintetică
Cel mai important scop al aplicării acoperirilor cu argilă geosintetică; asigură impermeabilitate. După cum am menționat anterior; Faza de producere a argilei geosintetice, pe de altă parte, are loc prin comprimarea materiei prime pe bază de bentonită între geotextile țesute sau nețesute. În acest fel, apare un nivel ridicat de impermeabilitate.
Există câteva trucuri de aplicare a acoperirii cu argilă geosintetică. Trebuie subliniat faptul că este necesar să fii foarte meticulos atunci când faci această aplicație. Aplicare argilă geosintetică; Ar trebui să se facă pe suprafețe plane, fără goluri și uscate. Cand se aplica pe suprafete plane, trebuie rulat pe suprafata sau aplicat prin suprapunerea rosturilor cu cel putin 30 cm cu ajutorul unei masini de constructii. Pe suprafețe verticale este necesară fixarea mecanică.