Granule de argila expandata

Czamaninek

Dimensiune: granulatie 0-63 mm


Cod Produs: Y135-9470-5252 Ai nevoie de ajutor? +4 0744795795
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Video (2)
  • Review-uri (0)
Argila expandată este unul dintre materialele folosite în construcții de ani de zile. Deși la acea vreme metodele de producție a acestui agregat ușor au fost îmbunătățite, acesta rămâne una dintre cele mai bine testate și dovedite de pe piață. Procesul de producție în sine constă în arderea la o temperatură de aproximativ # 1150-1200 ° Celsius umflarea argilei după măcinarea ei prealabilă. În acest scop sunt folosite cuptoare rotative, în care argila expandată primește o formă sferică. La temperatură ridicată, argila se extinde în volum, iar bilele formate devin extrem de poroase și durabile datorită acoperirii ceramice exterioare.


Standardul este de a sorta argila expandată în funcție de fracțiuni de la 0-4 mm la 10-20 mm. Greutatea volumetrica a argilei expandate, in functie de fractiune, argila folosita si metoda de productie, variaza intre 220 si 600 kg/ m3.
Conductivitate termică λ = 0,09 - 1,12 W/mK in functie de granulatie
Reacție la foc Euroclasă la foc – A1 (incombustibil)
Argila expandată este un agregat ușor format din argile expansive cu proprietăți unice care sunt foarte apreciate în industria construcțiilor. Izolarea termică foarte bună și ușurința rezultată din porozitate fac din argila expandată un material excelent pentru izolarea tavanelor, pereților de fundație și a podelelor la sol. Pe de altă parte, materialele din beton de argilă expandată se caracterizează suplimentar prin izolație acustică ridicată și permeabilitate la vapori.
Gata cu creșterea capilară
Cea mai mare ruină a zidurilor de fundație în clădirile construite în mod tradițional este acțiunea capilară a apei prin blocurile de beton. Structura blocurilor înseamnă că apa nedorită se poate infiltra cu ușurință în peretele fundației, ceea ce duce la degradarea treptată și reducerea rezistenței peretelui. De aceea este atât de important să se efectueze cu precizie izolarea anti-umezeală la nivelul picioarelor, izolarea verticală și izolarea podelei la sol. Cu toate acestea, se poate face mai mult pentru a vă asigura că peretele este întotdeauna uscat și menține parametrii declarați pe toată durata de viață a clădirii. Este suficient să folosiți blocuri pe bază de argilă expandată.Adăugarea agregatului de beton de argilă expandată la un amestec de beton proiectat corespunzător elimină practic problema ridicării capilare. Trebuie amintit să nu confundați permeabilitatea la vapori a acestui fenomen cu difuzia vaporilor de apă. Permeabilitatea la vapori este cea mai de dorit, în timp ce acțiunea capilară este una dintre cele mai frecvente cauze de degradare a peretelui de fundație

.Utilizarea argilei expandate de înaltă calitate este baza pentru producția de cărămizi goale și blocuri de perete, precum și buiandrugi și cărămizi goale pentru tavan. Numai agregatul format corespunzător garantează o rezistență ridicată. Tehnologia de producție a elementelor este de asemenea importantă. Compania Czamaninek dispune de cea mai modernă linie de producție de blocuri goale și blocuri de beton de argilă expandată. Automatizarea completă și controlul condițiilor în care betonul ușor se maturizează și atinge rezistența țintă este determinantul celui mai înalt standard. Doar o astfel de abordare asigură că avantajele argilei expandate vor fi utilizate pe deplin.Domenii de aplicare
Umplutură ușoară și izolatoare.
Substraturi de pardoseală ușoare și izolatoare.
Acoperișuri plate și înclinate (pantă, șape, izolații etc.)
Drenaj
Diguri ușoare și alte aplicații geotehnice și de inginerie civilă
Amenajare peisagistica si acoperisuri verzi
Betoanele usoare structurale si nestructurale
Elemente prefabricate din beton.
Conglomerate bituminoase pentru suprafete rutiere
Izolatii refractare, betoane si mortare
Dispersii de degivrare a drumurilor (alternativă ecologică la sărare)
Tratarea apei
 

Avantaje:

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!