Case de lemn prefabricate

53,00 Lei 49,00 Lei
Dimensiune:
La comanda

Durata de livrare: 5 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: CL 1 Ai nevoie de ajutor? +4 0744795795
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Video (4)
  • Review-uri (0)

Eficiența energetică a clădirilor nu este doar despre case pasive.

La orice construcție nouă dacă se respectă o serie de ”măsuri” pot fi obținute rezultate importante în ceea ce privește calitatea locuirii.

Principiile directoare în construcția de case pasive:

  • izolarea termică – extrem de bună
  • ferestre – de înaltă performanță
  • punți termice – eliminate
  • etanșeitate – perfectă
  • ventilare – mecanică cu recuperarea căldurii

 

Punctele de mai sus pot fi ”bifate” fără a fi necesare investiții financiare importante. Sunt ”gratuite”, țin de o gândire judicioasă, de o  proiectare atentă și pot însemna economii importante de energie precum și o creștere a confortului locuirii.

Alegerea Terenului.
Este de obicei un proces destul de complicat deoarece acesta este condiționat de mai mulți factori pe care nu îi putem controla: preț, poziție, vecinătăți, zgomote, poluare, restricții de construire, racorduri la utilități, etc.
Este greu să găsim terenul perfect pentru construirea casei.
Dar pe orice teren poate fi construită o casă de calitate ridicată. Totul depinde de proiectant.
Atunci când aveți de ales între mai multe loturi de teren vă rog să vă sfătuiți cu un arhitect înainte de a lua decizia finală .

Oferim in premiera in Romania cel mai performant sistem constructiv de case din lemn. Integral manufacturate in fabrca, din grinzi de lemn I Joist, si livrate la locatia beneficiarului.  Iata care sunt principalele etape.

Proiectul de arhitectura
Se realizeaza de catre un arhitect pe baza dorintelor beneficiarului. Trebuie tinut cont de mai multe criterii, si de mai multe normative in vigoare.


Proiectul tehnic si executia structurii
Pe baza proiectului de arhitectura, departamentul nostru tehnic intocmeste proiectul tehnic de rezistenta. In baza acestui proiect se genereaza necesarul de grinzi I Joist din care se creeaza sructura de rezistenta a casei. Grinzile vin debitate la lungimile si unghiurile prevazute in proiect.



Operatiuniea de prefabricare integrala a structurii in fabrica, este cea mai performnata modalitate de constructie. Se salveaza timpi de instalare pe santier, se asigura o debitare riguroasa a tuturor elementelor structurii, ne exista pierderi supilmentare.

Incarcarea si livrarea structurii
Toate grinzile I Joist se ambaleaza in folie protectoare si se pregatesc de incarcare si transport la locatia beneficiarului


Descarcarea si pregatirea pentru montaj
Transportul se face cu camioane la locatia beneficiarului.. Descarcarea se poate face cu un motostivuitor sau manual. grinzile sunt marcate si ambalate in colete.


Montarea propriu-zisa a structurii
Montajul structurii este extrem de simplificat. Multi dintre beneficiari aleg sa isi faca singuri instalarea, grinzile fiind debitate la cote si la unghiurile prevazute in proiect. Nu mai trebuie debitat, taiat, ajustat nimic pe santier. Zero pierderi si manopere reduse. 

Instalarea se face cu ajutorul pieselor de legatura,din OSB  livraret in pachetul KIT-ului de casa. Nu mai trebuie ajustat, debitat sau decupat absolut nimic pe santier. Instalarea se poate face direct de beneficiarul final.


Finalizarea structurii.
Ulterior montajului structurii, se abordeaza celelelalte faze constructive : anveloparea structurii, izolatiile, instalatiile, izolatiille si finisajele. Pentru toate avceste faze avem in portofoliu produse sustenabile si performante la nivel de pret competitiv.


Amplasarea construcției pe teren.
Construcția trebuie amplasată astfel încât să se valorifice la maxim aportul soarelui la încălzirea și iluminarea spațiilor.
Fațada mai lungă trebuie să fie orientată spre sud (se admite o abatere de 20 – 30 grade).
Pe fațada dinspre sud trebuie să fie amplasate majoritatea ferestrelor.
Construcția trebuie amplasată astfel încât imobilele învecinate să umbrească cât mai puțin (sau deloc) fațada de sud. Consider că un studiu de însorire este mai mult decât necesar în condiții de amplasament mai particulare.

Orientarea și iluminatul natural al spațiilor
Soarele este un partener de încredere al nostru și ne pune la dispoziție gratuit căldură, lumină, confort, bună dispoziție, sănătate, 
Respectând câteva principii de poziționare a spațiilor în interiorul locuinței vom putea beneficia de ”ofertă” pe termen nelimitat și, cu adevărat ”fără costuri suplimentare.
Fațada estică este prima care vede razele soarelui. Soarele încă nu arde puternic. Lumina soarelui pătrunde de la răsărit până spre miezul zilei. Este locul perfect pentru a amplasa ferestrele de la dormitoare. Lumina dimineții este blândă și este foarte potrivită pentru a ne activa și a ne creea o stare de bine pentru tot restul zilei. În același timp faptul că nu este expusă soarelui de apus ne asigură că vom găsi în încăpere, la culcare, o atmosferă propice somnului.
Fațada sudică este fără discuție vedeta show-ului. În timpul iernii soarele ”mătură” aproape toată podeaua camerelor încă de dimineață până la orele 16 – 17. Astfel soarele va încălzi podeaua camerei contribuind destul de mult la încălzirea spațiilor.
Vara, datorită faptului că soarele este mai ridicat pe cer, lumina acestuia nu inundă toată camera razele sale ”oprindu-se” lângă ferestre. Asta va împiedica supraîncălzirea camerelor dar le va face cât trebuie de luminoase . Pe această fațadă vor fi amplasate ferestrele de la livingroom, salon, cameră de zi, loc de luat masa, dormitoare, cameră de studiu.
Fațada vestică, se comportă excelent pe timpul iernii, beneficiind de aportul soarelui de pe la ora 14:00 până la apus.
Vara în schimb soarele va începe să ”ardă” în camere de pe la ora 14:00 până pe înserat. Camerele expuse spre vest vor risca să se supraîncălzească și vor fi excesiv de luminoase pe tot timpul verii.
Pe această fațadă pot fi ferestre de la birou, camere de oaspeți,…
Atunci când pe această fațadă se amplasează ferestre de la dormitoare, livingroom vor fi protejate cu pergole, jaluzele, obolane…

Fațada nordică, deoarece nu vede soarele deloc, nu trebuie să aibă ferestre ale spațiilor de locuit. Este dedicată ferestrelor de la spații conexe locuirii: băi, spații tehnice, casa scării,….
În cele de mai sus nu am pomenit de loc despre bucătărie. Care este locul ei cel mai potrivit pe planul casei? Poate fi oriunde (exceptând nordul), funcție de modul de viață și de perioadele din zi pe care fiecare familie le petrece acolo.

Forma construcției
Casă eficientă termic trebuie să aibă o formă cât mai compactă, cu un plan cât mai regulat posibil.
Amenajările exterioare
La amenajarea curții cu copaci, vegetație, garduri, pergole trebuie să se aibă în vedere câteva aspecte menționate mai sus:
fațada de sud trebuie să fie expusă permanent razelor soarelui = se va evita plantarea de copaci în fața ei
camerele cu ferestre spre vest se vor supraîncălzi pe timpul verii = se vor proteja cu pergole, se vor planta copaci și vegetație la care cad frunzele iarna
dacă există o direcție dominantă din care bate vântul (mai ales iarna) = se vor planta conifere (exemplu tuia)

Mai multe detalii despre casele pasive de lemn, le gasiti pe blogul nosrtru  AICI

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!